Ebenezer Operation Exodus - Ebenezer's ekonomi

Ebenezer's ekonomi

Ekonomi

Ebenezer är först och främst en trosbaserad förbönsverksamhet med en profetisk kallelse - aliyah. Sedan Ebenezer - Operation Exodus startades 1991 kan vi proklamera Guds trofasthet över vår ekonomi. Vi har blivit prövade ibland, men vi gick in i 2010 helt skuldfria. Han gav oss, än en gång, möjlighet att betala varenda räkning och vi ser med förundran på allt som Gud har åstadkommit genom åren.

Vi har nu representanter och kontor i över 40 länder och det är ingen tvekan om att Gud "sträcker ut våra tältdukar" i länderna. Denna fortsatta expansion i verksamheten kommer att betyda en ökning i vår internationella budget genom att vi fortsätter att stödja aliyah över hela världen enligt vår missionsförklaring. Här har vi en fantastisk möjlighet att få utöva vår tro!

Vi strävar efter att vara goda herdar i allt det som Gud ger oss förtroende att ta hand om. Varje år spenderar vi mer än 90 % av den totala summan pengar som ges till Ebenezer Internationellt från de länder i direkta verksamhetskostnader och vi ger ut en årlig rapport till våra nationella styrelser.

Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är fortsatt i länderna som tillhörde det gamla Sovjetunionen, där vi har 100 medarbetare och fiskare som varje år hjälper tusentals judar att göra aliayh. Ofta reser de över vidsträckta områden för att besöka judiska familjer. Våra team ger ut matpaket och mediciner med ett speciellt fokus på förintelseöverlevare. För att klara uppgiften behöver vi hyra kontor och driva och underhålla fordon som verkar under hårda förhållanden i alla väder.